Wat is een Limit Order?

Een limit order is een order om een bepaalde cryptocurrency te kopen of verkopen voor een bepaalde prijs. Dit is het tegenovergestelde van market order waar de cryptocurrency onmiddellijk voor de gangbare koers zal worden gekocht of verkocht. Een limit order geeft je de mogelijkheid om zelf deze prijs te bepalen.

Bij verschillende exchanges, zoals Binance, betaal je minder transactiekosten als je een Limit Order gebruikt in plaats van een Market Order.

Hoe plaats je een Limit Order?

In het volgende stuk zullen we uitleggen hoe je een Limit Order kunt plaatsen op Binance. De handeling is bijna hetzelfde op andere exchanges.

Stel dat je ₿ tegen een hogere prijs wilt verkopen dan de prijs die momenteel wordt geboden. In dat geval ga je naar de handelspagina van Bitcoin (bijvoorbeeld USDT / BTC).

Scroll vervolgens naar beneden tot je de schermen “Koop BTC” en “Verkoop BTC” ziet. Stel hier de prijs en het bedrag in om BTC te verkopen. Je kunt het bedrag ook instellen door op de percentageknoppen te klikken om zo 25%, 50%, 75% of 100% van je ₿ te verkopen in een Limit Order.

Hoe koop of verkoop je bitcoins

Nadat je een Limit Order hebt geplaatst zie je een bevestigingsbericht op het scherm en wordt de Limit Order in het orderboek geplaatst, aangeduid met een gele pijl.

Bitcoin kopen of verkopen Binance

Bij “Openstaande Bestellingen” onderaan het scherm kun je de openstaande order bekijken en beheren (en eventueel annuleren). De Limit Order wordt alleen uitgevoerd als de marktprijs je Limit Order heeft bereikt. Als de marktprijs niet de door jouw ingestelde prijs bereikt, blijft de limit order open.

U kunt naar beneden scrollen om uw openstaande bestellingen te bekijken en te beheren. De limit order wordt alleen uitgevoerd als de marktprijs uw limit prijs bereikt. Als de marktprijs niet de door u ingestelde prijs bereikt, blijft de limit order open.

Order Bitcoin Binance

Wanneer plaats je een Limit Order?

Limit Orders kunt u gebruiken als u geen haast heeft om te kopen of verkopen. Hier kunt u zelf de prijs bepalen en wachten tot deze wordt bereikt. In tegenstelling tot marktorders die wel onmiddellijk worden uitgevoerd voor de markt prijs.

Limit Orders worden meestal geplaatst boven de support of onder de resistance. Ook is het mogelijk om limit orders op te splitsen in verschillende kleinere limit orders. Zo kun je dus bitcoins in delen kopen of verkopen.

Word een expert op het gebied van de Bitcoin en traden

Via een workshop