Stop Limit Orders

Als we het hebben over een markt die zo volatiel is als de crypto wereld, is het belangrijk om een goede risico management te hebben. Met de stijging in 2017 naar $20,000 en in 2019 naar $14,000 vergaten veel mensen om een risico management in kaart te stellen. Hierdoor wisten ze niet wanneer ze hun verlies moesten nemen en zonken ze samen naar de bodem.

Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk een Stop Limit Order. Hiermee wordt uw positie automatisch verkocht tegen een bepaalde prijs of lager. Men kan het vergelijken met een rode knop. Als een positie met X% in het verlies staat, dan wordt deze positie automatisch verkocht.

Stop Limit Orders kunnen op verschillende manieren helpen:

  • Behoud van uw geld: verlies van uw initiële investering voorkomen door automatisch uw positie te verkopen wanneer de prijs terugvalt naar uw koopprijs.
  • Voorkomen dat een slechte positie erger wordt: als uw positie in de min staat en een support nadert, dan kan het verstandig zijn om een stop limit order onder de support neer te zetten mocht de prijs nog verder doorzakken. Zo voorkomt u dat uw verliezende positie nog erger wordt.
  • Tenminste wat winst maken: Naast verlies kan een stop limit order ook garanderen dat u winst maakt. Mocht de prijs boven uw inkoopprijs zitten, dan kan het verstandig zijn om een stop limit order te plaatsen boven uw inkoopprijs. Mocht de prijs dan toch dalen, dan wordt uw positie automatisch verkocht met winst.

Stop-Limit Order instellen

Een stop-limit order wordt uitgevoerd tegen een gespecificeerde prijs nadat een bepaalde stopprijs is bereikt. Zodra de stopprijs is bereikt, wordt de stop-limit order een limit order en wordt uw positie gekocht of verkocht tegen deze prijs.

Voorbeeld:

De Bitcoin prijs staat momenteel op $8900 en de support rond $8730. Als u denkt dat er een mogelijkheid is dat de Bitcoin prijs onder de support zakt, dan kunt u een Stop-Limit Order neerzetten zodat uw positie automatisch wordt verkocht onder de support. In dat geval lijdt u niet onnodig veel verlies en hoeft u ook niet voortdurend naar de markt te kijken.

Rood: In dit vakje geeft u de ‘Stop’ aan. Deze kunt u vergelijken met de trigger prijs. Als de prijs op of onder de $8700 komt (zie blauw).

Blauw: Dan wordt er een limit order geplaatst op $8650. Dit betekent dus dat uw positie wordt verkocht op $8650.

Groen: Er wordt dan 0.033874 BTC verkocht op een prijs van $8650.

Stop Loss Crypto Bitcoin

Kort samengevat:

Stop: Hier vult u de trigger prijs in. Als deze prijs bereikt wordt, dan wordt er automatisch een limit order geplaatst.

Limit: Hier vult u de daadwerkelijke prijs in waarvoor u uw bitcoins wilt verkopen.

Amount: Hier vult u het het aantal bitcoins in dat u wilt verkopen voor deze prijs.

Stop Loss Bitcoin Binance

Na het plaatsen van een stop-limit order zult u ook nog een samenvatting zien van uw order. Hier kunt u controleren of alle gegevens kloppen voordat u uw stop-limit order plaatst.

Word een expert op het gebied van de Bitcoin en traden

Via een workshop