Handleiding Bitcoins verkopen via Bitonic.nl

Er zijn verschillende manieren om jouw bitcoins om te zetten naar euro’s. In deze handleiding zullen we laten zien hoe men bitcoins kan verkopen via Bitonic. Bij Bitonic kan men bitcoins kopen met iDeal, maar ook direct verkopen waardoor het geld naar de desbetreffende bankrekening wordt gestuurd.

Bitcoins bij Bitonic verkoop je in drie eenvoudige stappen aan:

  • Stap 1: Verifieer het rekeningnummer bij Bitonic.
  • Stap 2: Verstuur de bitcoins naar het aangegeven Bitcoin adres van Bitonic.
  • Stap 3: Ontvang de euro’s binnen 24 uur (op doordeweekse dagen).

Stap 1: Vul je gegevens in

Klik op de voorpagina van Bitonic op ‘Verkopen’ en vul de hoeveelheid aantal bitcoins of euro’s in. Let op, de waarde van de Bitcoin die Bitonic bij ‘verkopen’ hanteert is altijd lager dan bij de aanschaf van bitcoins. Dit is de marge die zij ontvangen.

Vul vervolgens rechts de gegevens van uitbetaling in. Het bitcoinadres dat men invult is het eigen adres. Mocht er iets misgaan met de transactie, dan sturen zij de bitcoins terug naar dit adres.

Men kan ervoor kiezen om de optie ‘Urgente betaling’ aan te vinken. In dit geval wordt de betaling z.s.m. handmatig overgeboekt, doorgaans tijdens kantooruren binnen een uur. Zonder deze optie ontvangt men de betaling doorgaans binnen 24 uur.\

Stap 2: Bitcoins versturen

Na het invullen van de gegevens van uitbetaling, druk dan op ‘volgende’.

In het volgende scherm loopt een timer. Binnen deze tijd (doorgaans zeven minuten) moet Bitonic de bitcoins hebben ontvangen. Verstuur de bitcoins inclusief de miners-fee naar het bitcoinadres van Bitonic, aangegeven boven de timer.

Let op!

Als men bitcoins verstuurt vanaf een Exchange wallet zoals Binance, dan komen de bitcoins meestal aan na het verlopen van de tijd. Dit komt doordat er wat tijd overheen gaat bij Exchanges voordat ze de bitcoins versturen. Bij online wallets als Blockchain.com gaat het een stuk sneller. Dit raden wij dan ook aan bij de verkoop van bitcoins.

Als men gebruik maakt van de Blockchain.com wallet gaat het als volgt in z’n werking:

  • Bij ‘Naar’ vult men het Bitcoin adres in van Bitonic.
  • Bij Bedrag ‘BTC’ wordt het bedrag ingevuld dat verstuurd moet worden.
  • Bij ‘Netwerk kosten’ is er de optie tussen ‘Normaal’ en ‘Prioriteit’. Dit zijn de miner-fees. Als men voor ‘Prioriteit’ kiest, dan is het zeker dat de bitcoins op tijd aankomen.

Vervolgens drukt men op ‘Doorgaan’. Nu verschijnt het scherm om de transactie te controleren. Als alles goed is, kan men doorgaan.

Stap 3: Bitcoins ontvangen

Binnen enkele minuten zou Bitonic de bitcoins moeten hebben ontvangen. Als dit zo is, zal het scherm groen kleuren en dat houdt in dat zij de bitcoins hebben ontvangen.

Zij zullen nu de uitbetaling in gang zetten. Dit kan tot één werkdag duren.

Word een expert op het gebied van de Bitcoin

Via een workshop