Trade rendement in USD of BTC?

Traders vragen zich vaak af of ze hun rendement zouden moeten meten in USD of BTC waarde. Hoewel de meeste alts worden verhandeld tegen BTC, is het einddoel van de meeste traders om hun USD-saldo te verhogen.

Een van de belangrijkste doelen van het beleggen, is het maximaliseren van het risico gecorrigeerde rendement. In wezen betekent dit dat je moet proberen het hoogst mogelijke rendement te behalen, terwijl je rekening houdt met de risico’s. Laten we dit concept eerst toepassen op een traditionele markt, zoals de aandelenmarkt.

Aandelen

Er is een groot aantal aandelen waarin belegt kan worden, waarbij elk aandeel weer een ander verwacht rendement aanbied. Aan de ene kant heb je penny stocks. Dit zijn aandelen die gevoelig zijn voor extreem volatiele bewegingen. Deze aandelen vertegenwoordigen meestal kleinere bedrijven, met een grotere kans op falen of faillissement. In ruil voor het nemen van dit risico hebben beleggers een hoger rendement nodig. Aan de andere kant zijn er ‘blue chip’-aandelen, waaronder zeer stabiele bedrijven zoals Intel, General Moters, Shell en anderen. Deze stocks zijn over het algemeen veel stabieler, met fluctuaties van 1% à 2% per dag. Deze bedrijven zijn gevestigde namen en veel minder vatbaar om te falen.

Bitcoin als benchmark

Laten we dit concept nu toepassen op de cryptocurrency markt. Over het algemeen wordt de Bitcoin beschouwd als de veiligste cryptocurrency om in te investeren. Het heeft immers altijd de grootste marktkapitalisatie gehad. Daarnaast bestaat de Bitcoin het langst, heeft het een ervaren ontwikkelingsteam en het grootste netwerkeffect. Dus, bij het handelen in cryptocurrencies wordt het rendement van de Bitcoin over het algemeen als de benchmark beschouwd, wat betekent dat als je alt-coins gaat verhandelen, je een hoger rendement wilt in ruil voor het extra risico dat je neemt.

Voorbeeld

Laten we eens kijken naar een scenario dat de afgelopen maanden veel voorkomt. Laten we in dit scenario aannemen dat we 10 eenheden van Altcoin A hebben gekocht toen elke munt $100 waard was. Op dat moment was de Bitcoin $1,000 waard en was Altcoin A 0.1 BTC waard. Toen we onze 10 eenheden van Altcoin A gingen verkopen, was het $200 waard, maar Bitcoin was op dat moment $4,000 waard, wat betekent dat Altcoin A 0,05 BTC waarde was op het moment dat de positie werd gesloten. Aangezien we een initiële investering van $1,000 (10 eenheden van Altcoin A) hadden gekocht en het in $1,000 hebben omgezet, zou het logisch zijn dat de trader blij zou zijn met zijn winst, ervan uitgaan dat hij het goed deed; het geld is immers verdubbeld. Als ze echter hun oorspronkelijke investering in de Bitcoin hadden geïnvesteerd, zouden ze eigenlijk meer hebben verdiend en $4,000 hebben op het moment dat positie werd afgesloten. Hoewel deze trader winst maakte door Altcoin A te verhandelen, hadden ze in plaats daarvan een hoger, voor het risico gecorrigeerd rendement kunnen behalen door de Bitcoin te traden.

De conclusie hiervan is dat als je ervoor kiest om je te verdiepen in de alt-coin markt, je beter moet presteren dan de Bitcoin, de benchmark van de sector. Als je beter presteert dan de Bitcoin, zou de Bitcoin waarde van je portfolio in de loop van de tijd moeten stijgen.

Word een expert op het gebied van de Bitcoin en traden

Via een workshop