Wat is geld?

Geld is ongetwijfeld een van de belangrijkste fundamenten van de hedendaagse beschaving. Al duizenden jaren dienst geld als een vorm van communitatie, waardoor de handel tussen individuen wordt vergemakkelijkt en hen in staat wordt gesteld de waarde van hun arbeid op te slaan.

Over het algemeen is de definitie van geld iets dat algemeen wordt geaccepteerd als betaling voor goederen en diensten. Samenlevingen over de hele wereld hebben veel verschillende soorten geld voortgebracht – zo veel dat het moeilijk is om ze allemaal netjes te categoriseren.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten manieren van geld.

Voordat geld er was – Ruilhandel

Ruilhandel verwijst naar het ruilen van goederen of diensten voor andere goederen of diensten. Lang voor het verschijnen van geld zoals we het nu kennen, begrepen we dat we onze goederen konden ruilen voor de goederen van anderen.

Het is vrij eenvoudig. Stel, je hebt een trui en je buurman heeft broden. Ze heeft het koud en je hebt honger. Je geeft haar de truil in ruil voor twee broden. Jullie hebben allebei gekregen wat je wilde door het te ruilen van wat je hebt. Dit is een manier van ruilhandel

Helaas zal het niet altijd zo eenvoudig zijn. Je zult waarschijnlijk later meer broden willen, maar de nieuwe trui van je buurman zal haar een paar jaar meegaan. Ze wil misschien niet meer ruilen als je dat doet. Ze heeft misschien zelf pech als ze gas wil kopen, maar de eigenaar van het tankstation is allergisch voor appels en accepteert ze niet.

Het fenomeen staat bekend als het samenvallen van behoeften in de economie. Ruilhandel werkt goed als u iets heeft dat uw tegenpartij wil, en omgekeerd. Het mislukt wanneer partijen geen goederen van de ander nodig hebben.

Word een expert op het gebied van geld

Via een workshop